Телефон за бърза поръчка +359 877 90 33 88

КАКЪВ ЦВЯТ СПАЛНО БЕЛЬО ДА ИЗБЕРЕМ?

Цветът без съмнение е един от най-важните аспекти, който трябва да се има предвид в избора на спално бельо. Независимо дали вашата спалня има класически или модерен стил, тя е място за почивка и релакс. Цветът влияе върху настроението ни, а настроението ни от своя страна влияе върху способността да заспим. Когато сме стресирани, разтревожени или ядосани е по-трудно да заспим. Но когато се чувстваме спокойни, заспиваме мигновенно.

 

Ако имате затруднение с решението за цвета на спалното бельо, ние ще ви помогнем с няколко полезни съвета.

 

ЧЕРВЕН

Червеният цвят е силен, смел и емоционално наситен. Това е цветът на страстта и любовта. Често се използва в романтични подаръци, като в деня на влюбените “Свети Валентин”, и за изразяване на любов, например, като се подаряват червени рози. Застилайки вашето легло с червено спално бельо, червеното може да изпомпа адреналина ви като никой друг оттенък, както и да насърчи амбицията и решителността ви. По принцип червеното има както положителни, така и отрицателни конотации. Положителните аспекти са, че червеното символизира любов, активност, енергия, внимание и сила. Отрицателните страни се свързват с агресия и доминация, което внушава страх, опасност и стрес. Червеното е силен цвят и трябва да се използва умерено.

 

 

ЖЪЛТ

Жълтото придава усещане за радост и щастие, а използването му в спалнята може да осигури успокояваща атмосфера. Колкото и весел да изглежда този цвят, обикновено не е добър „основен“ цвят за спалня. Прекомерната употреба може да доведе до чувство на неудовлетвореност и гняв, затова се опитайте да го комбинирате със слонова кост или кремави нюанси.

 

 

ОРАНЖЕВ

Казват, че оранжевото е цвят на игривост и креативност. То е красива комбинация от огнено червено и слънчево жълто. Оранжевото е цвета на радостта, топлината и страстта и се съчетава добре със сиво, кафяво, бяло и дори синьо.

 

 

РОЗОВ

Розовото се превърна в изключително желан акцентен цвят, не само в детски стаи за момиченца, но и в изискани спални. Розовият цвят често се свързва с любов и радост, така че не е изненада, че е идеален избор за спално бельо. Ще превърне спалнята ви в по-романтично място за вас и партньора ви. Може да го съчетаете със сиво или слонова кост за класическа визия или с по-смели цветове за модерно усещане.

 

 

СИН

Когато става въпрос за синьо в дома ви, може би никое пространство не е по-подходящо от спалнята. Важно е обаче да постигнете правилния баланс. Пастелното синьо може да ви накара да почувствате стаята мразовита, а по-тъмните нюанси са известни с това, че предизвикват чувство на тъга. Препоръчително е да използвате комбинация от светло и тъмносиньо, за да си противодействат двата нюанса. Опитайте да комбинирате светлосиньо спално бельо с декоративни тъмносини възглавници или други аксесоари от по-тъмна гама.

 

 

ЛИЛАВ

По-тъмните нюанси на лилавото се считат за свързани с лукс и креативност. Те са идеални за спално бельо и аксесоари, за да придадат топло и елегантно усещане със своята наситеност. По-светлите нюанси като люляк могат да внесат успокояваща атмосфера, а пастелните цветове, могат да накарат стаята да изглежда студена, ако се използват като основен цвят.

 

 

ЗЕЛЕН

Зеленият цвят се асоциира с пролетта и природата. С освежаващите си качества зеленото се счита за най-лесния цвят за окото. Той е чудесен избор за спални в почти всичките си нюанси. Освен освежаващ и естествен цвят, зеленото се предполага, че помага при плодородието и помага на хората да се почувстват заредени и отпочинали.

 

 

КАФЯВ

Като цветен представител на земята, кафявото често се счита едновременно за успокояващ и за стилов фактор, което го прави популярен избор за спалнно бельо. Кафявото се възприема като неутрален цвят, освен това е топъл и много вдъхновяващ. Той се смесва добре с почти всеки друг нюанс в спектъра и създава релаксиращо място за почивка.

 

 

СИВ

Сивият цвят през последните години става все по-популярен в света на модата и в интериорния дизайн. Великолепен, винаги актуален и неоспоримо практичен избор за спално бельо, тъй като трудно се замърсява и не избледнява. Прекалената употреба на този цвят може да създаде мрачна или потискаща атмосфера. За да избегнете това, ви препоръчваме да го комбинирате с морска пяна, слънчево жълто, розово, коралово, виолетово или с класическо бяло и черно.